Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Az öltözködésre mindig szenteljünk elegendő időt. Ne az indulás előtti maradék perceinkben, hanem előre határozzuk el, mit fogunk felvenni."

 

"Érdemes az egyes ruhadarabok összhangját kipróbálni, több időt tölteni a tükör előtt."

 

"Ruhatárunk minden darabját igyekezzünk úgy megválasztani, hogy azok alakunkhoz, korunkhoz, bőr- és arcszínünkhöz egyaránt előnyösen alkalmazkodjanak."

 

"Az öltözködés befejeztével a tükör előtt győződjünk meg arról, hogy ruházatunk kifogástalan-e."

 

"Igyekezzünk mindig alkalomnak megfelelően öltözni."

 

"Esküvőre sötét, ünnepi öltözéket kell öltenünk."

 

"Temetésre akkor is sötét ruhában menjünk, ha nem közvetlen hozzátartozónkat veszítettük el. De vigyázat: fekete ruhát csak a gyászoló családtagok viseljenek!"

 

"Moziba nem kell kiöltözködni, de a színházban, a hangversenyen, vagy az Operaházban az előadást, a közreműködőket illik azzal is megtisztelni, hogy alkalmi ruhát veszünk fel."

 

"Megjelenésünk, öltözékünk sokban befolyásolja a rólunk kialakuló képet. Különösen fontos ezt figyelembe venni, olyan esetekben, amikor másokat képviselünk valahol (pl. cégünket egy hivatalos megbeszélésen) s még inkább külföldön, ahol minden esetben hazánk képviselői vagyunk."

 

"Természetesen az életkor és a pénztárca befolyásolja az öltözködést, erre is illik tekintettel lenni."

 

"Akinek csak kevés ruhára telik, kerülje a rikító színű és kirívó fazonú öltözeteket. Egy sima fekete, vagy sötétkék ruha sokkal több alkalommal viselhető."